Arbejdsløs i Viborg Kommune

Er man på arbejdsmarkedet, vil man på et eller andet tidspunkt stifte bekendtskab med fyringer. Uanset om det i første omgang er dig selv det går ud over, eller andre, er det altid skræmmende at skulle bekymre sig om, hvorvidt man måske står til at miste sit job.

Heldigvis behøves man ikke at være på bar bund, hvis man bliver arbejdsløs. Der er nemlig nogle forskellige ting, man kan gøre, både mens man er i job, og når man er blevet arbejdsløs. Læs med her, og lær mere om hvad man skal være opmærksom på, når man bliver arbejdsløs.

Det skal du gøre, mens du stadig er i job

Selvom det måske ikke lige umiddelbart virker naturligt at bekymre sig om, hvad man skal gøre, hvis man bliver arbejdsløs, når man er i et godt job, man er glad for, er det alligevel en rigtig god idé at gøre det.

Jobmarkedet forandrer sig hurtigt, og det gør ens egen jobsituation også – uanset om man vil det eller ej. Der kan også hurtigt opstå en ny økonomisk krise eller andre eksterne faktorer, som bevirker at ens arbejdsplads ser sig nødsaget til at lade en gå.

Fordi en fyring kan forekomme så pludseligt og ubelejligt, er det en rigtig god idé at være på forkant. Sørg derfor for at du er medlem af en a-kasse allerede nu, så du – hvis uheldet er ude – ikke skal stå tilbage uden indkomst. Læs mere om a-kassemulighederne her.

Hvis uheldet nu er ude

Det er selvfølgelig aldrig rart at blive fyret – uanset hvilken anledning der er til det. Lige meget hvad ændrer det dog ikke på, man må sørge for ikke at gå helt i sort over denne pludselige nye situation. Har man sørget for at melde sig ind i en a-kasse i tide, vil man på den måde være sikret retten til at modtage dagpenge. På den måde vil man have garanteret en indkomst i de måneder, hvor man vil være arbejdsløs.

Ja, man skal selvfølgelig tage sig den nødvendige tid til at komme sig over chokket, men det er også vigtigt at huske på, at denne nye situation kun er midlertidig. Gå derfor hurtigt i gang med at undersøge jobmarkedet, og de forskellige muligheder du har. Måske har du længe fantaseret om at lave et brancheskifte og prøve noget helt nyt år. Måske er det tiden til at gøre det nu?

Benyt dig af de forskellige tilbud for videreuddannelse og kurser, som din kommune og jobcentret tilbyder ledige.

Mist ikke modet

Ja, hvis man er så uheldig at man bliver fyret, må man jo forholde sig til den nye realitet, man lever i. Hvis man dog blot sørger for at holde sig i gang og søge de forskellige stillinger, som vækker ens interesse, vil man dog hurtigt erfare at tiden som ledig vil synes kort. Er man beskæftiget i denne periode af ens liv, vil man kun komme ud på den anden side med nyt mod på at prøve kræfter med et nyt job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jobcenter

Arbejdscomputer – Hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige

En arbejdscomputer er noget, der kan virke som en lille ting, men som faktisk har stor betydning, når det kommer til din arbejdsdag. Du bruger den både til at skrive beskeder, sende mails, og til at udføre dit arbejde, så derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige arbejdscomputer. I denne blog vil vi […]

Read More
Jobcenter

Hvad er den bedste erhvervstelefoni?

Det kan være svært at træffe beslutningen om at investere i et telefonanlæg til virksomheder. Der findes mange forskellige muligheder, og det kan være svært at vide, hvilken løsning der er den rigtige for din virksomhed. I denne vejledning vil vi beskrive de forskellige typer af telefonisystemer til virksomheder og hjælpe dig med at beslutte, […]

Read More
Jobcenter

Sådan bager du en perfekt pizza i en almindelig ovn

Hvis du vil bage pizza i en almindelig ovn, skal du være opmærksom på, at det er så godt som umuligt at lave en pizza, som smager, ligesom de gør på pizzeriaerne. Det skyldes, at ovnen ikke kan blive lige så varm som de pizzaovne, pizzeriaerne bruger. Du kan dog sagtens lave en hæderlig pizza. […]

Read More