Sundere tænder? Sådan passer du på dem

De fleste mennesker ved godt, at de skal passe ordentligt på deres tænder. Det er nemlig ikke nogen, der vokser ud flere gange igennem vores voksenliv, da vi kun har, dem vi har. Og skulle de ske, at der opstår komplikationer i vores tandsæt, så kan det blive en utrolig dyr affære at få den rette behandling, fordi det er kompliceret at rette op på skader. Dette bringer os til meningen med dette indlæg: At undgå skader eller tandproblemer ved at forebygge med sund tandpleje.

De gode råd

Det er ikke svært at holde sine tænder sunde, det kræver blot arbejde med sine rutiner og vaner.

Hver morgen og aften skal du børste dine tænder. Børst i cirka 2 til 3 minutter, så du er sikker på, at du har tid nok til at komme rundt i hele munden.

Når du børster, så sørg for, at du kun bruger tandpasta med fluor i. Da det er fluor, som beskytter dine tænder, anbefaler vi også, at du ikke skyller munden med vand, når du er færdig med at børste tænderne. Spyt det overskydende tandpasta ud, men skyl ikke efter med vand. Den fluor, som er i din tandpasta, er med til at beskytte dine tænder og styrke dem, når den bliver i munden. Det hjælper med andre ord ikke at spytte den i håndvasken.

Når du har børstet, kan du med fordel rense med tandtråd imellem dine tænder. Når du holder mellemrummet OG dine tænder rene, forhindrer det huller.

Værd herudover opmærksom på, at sodavand, juice, saftevand og lignende har et højt indhold af sukker. Det kan føre til huller i tænderne. Desuden er drikke som sodavand, kaffe og lignende meget syreholdige. Det kan slide på tænderne og give problemer med kuldefølsomhed.

Er du bekymret for misfarvninger, så husk desuden, at kaffe, rødvin og særligt rygning misfarver dine tænder.

Gå til tandlægen for hjælp

Får du problemer med dine tænder, så husk altid at opsøge tandlægen for professionel hjælp. Vores tandlæge i Randers oplyser, at tandlægen hjælper med at følge udviklingen i tandsættet, så du altid bliver varskoet, hvis du bør rette op på dine børstevaner eller f.eks. et for stort indtag af sodavand, slik etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Uncategorized

True Cloudz – det nikotinfrie alternativ til vandpibetobak

Vandpiber er hyggelige at samle sig omkring, men det har ikke altid været for alle. Nikotinen i tobakken er nemlig en udfordring for alle dem, som ikke har en tolerance eller bare ikke kan lide effekten. Dette har holdt mange mennesker fra vandpiben førhen, som har valgt andre grunde til at samles med vennerne, slappe […]

Read More
Uncategorized

Her finder du det bedste sommmerferie-vejr

Hvis du er på udkig efter garanteret sommersol, skal du ikke lede længere! Vi har samlet en liste over de bedste europæiske destinationer med sommervejr. Fra Spanien til Italien, Grækenland til Portugal – vi har de varmeste steder på kontinentet. Så pak dine tasker og gør dig klar til uforglemmeligt ferievejr! Spanien Spanien er et […]

Read More
Uncategorized

Et godt udvalg af læder kontorstole til dit kontor

Hvis du er på markedet for en ny kontorstol, spekulerer du måske på, om læder er det rigtige valg. Det kan trods alt være dyrere end andre materialer. Men der er mange fordele ved at vælge kontorstole i læder, som kan gøre dem til den bedste løsning til dine behov. I dette blogindlæg vil vi […]

Read More