Sundere tænder? Sådan passer du på dem

De fleste mennesker ved godt, at de skal passe ordentligt på deres tænder. Det er nemlig ikke nogen, der vokser ud flere gange igennem vores voksenliv, da vi kun har, dem vi har. Og skulle de ske, at der opstår komplikationer i vores tandsæt, så kan det blive en utrolig dyr affære at få den rette behandling, fordi det er kompliceret at rette op på skader. Dette bringer os til meningen med dette indlæg: At undgå skader eller tandproblemer ved at forebygge med sund tandpleje.

De gode råd

Det er ikke svært at holde sine tænder sunde, det kræver blot arbejde med sine rutiner og vaner.

Hver morgen og aften skal du børste dine tænder. Børst i cirka 2 til 3 minutter, så du er sikker på, at du har tid nok til at komme rundt i hele munden.

Når du børster, så sørg for, at du kun bruger tandpasta med fluor i. Da det er fluor, som beskytter dine tænder, anbefaler vi også, at du ikke skyller munden med vand, når du er færdig med at børste tænderne. Spyt det overskydende tandpasta ud, men skyl ikke efter med vand. Den fluor, som er i din tandpasta, er med til at beskytte dine tænder og styrke dem, når den bliver i munden. Det hjælper med andre ord ikke at spytte den i håndvasken.

Når du har børstet, kan du med fordel rense med tandtråd imellem dine tænder. Når du holder mellemrummet OG dine tænder rene, forhindrer det huller.

Værd herudover opmærksom på, at sodavand, juice, saftevand og lignende har et højt indhold af sukker. Det kan føre til huller i tænderne. Desuden er drikke som sodavand, kaffe og lignende meget syreholdige. Det kan slide på tænderne og give problemer med kuldefølsomhed.

Er du bekymret for misfarvninger, så husk desuden, at kaffe, rødvin og særligt rygning misfarver dine tænder.

Gå til tandlægen for hjælp

Får du problemer med dine tænder, så husk altid at opsøge tandlægen for professionel hjælp. Vores tandlæge i Randers oplyser, at tandlægen hjælper med at følge udviklingen i tandsættet, så du altid bliver varskoet, hvis du bør rette op på dine børstevaner eller f.eks. et for stort indtag af sodavand, slik etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Uncategorized

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et juridisk dokument, der giver dig mulighed for at udpege en person til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til at gøre det. Det kan være nyttigt, hvis du bliver uarbejdsdygtig eller blot har brug for, at en anden person tager sig af dine anliggender […]

Read More
Uncategorized

Vælg de fineste træhylder din din bolig

Træhylder kan tilføje et strejf af elegance og raffinement til ethvert rum i dit hjem. De er ikke kun smukke, men også meget funktionelle. Men før du løber ud og køber det første sæt hylder, du ser, er der et par ting, du skal overveje. I dette blogindlæg vil vi diskutere de forskellige faktorer, som […]

Read More
Uncategorized

Opdag hemmeligheden bag det vigtigste i marketing

Der er dem der klarer det godt med deres online marketing og så er der dem der klarer sig mindre godt. En af grundende til at det forholder sig sådan er muligvis, at det ikke er alle der kender den store hemmelighed bag de vigtigste begreber bag effektiv marketing. SEO templates er en af de […]

Read More