Sundere tænder? Sådan passer du på dem

De fleste mennesker ved godt, at de skal passe ordentligt på deres tænder. Det er nemlig ikke nogen, der vokser ud flere gange igennem vores voksenliv, da vi kun har, dem vi har. Og skulle de ske, at der opstår komplikationer i vores tandsæt, så kan det blive en utrolig dyr affære at få den rette behandling, fordi det er kompliceret at rette op på skader. Dette bringer os til meningen med dette indlæg: At undgå skader eller tandproblemer ved at forebygge med sund tandpleje.

De gode råd

Det er ikke svært at holde sine tænder sunde, det kræver blot arbejde med sine rutiner og vaner.

Hver morgen og aften skal du børste dine tænder. Børst i cirka 2 til 3 minutter, så du er sikker på, at du har tid nok til at komme rundt i hele munden.

Når du børster, så sørg for, at du kun bruger tandpasta med fluor i. Da det er fluor, som beskytter dine tænder, anbefaler vi også, at du ikke skyller munden med vand, når du er færdig med at børste tænderne. Spyt det overskydende tandpasta ud, men skyl ikke efter med vand. Den fluor, som er i din tandpasta, er med til at beskytte dine tænder og styrke dem, når den bliver i munden. Det hjælper med andre ord ikke at spytte den i håndvasken.

Når du har børstet, kan du med fordel rense med tandtråd imellem dine tænder. Når du holder mellemrummet OG dine tænder rene, forhindrer det huller.

Værd herudover opmærksom på, at sodavand, juice, saftevand og lignende har et højt indhold af sukker. Det kan føre til huller i tænderne. Desuden er drikke som sodavand, kaffe og lignende meget syreholdige. Det kan slide på tænderne og give problemer med kuldefølsomhed.

Er du bekymret for misfarvninger, så husk desuden, at kaffe, rødvin og særligt rygning misfarver dine tænder.

Gå til tandlægen for hjælp

Får du problemer med dine tænder, så husk altid at opsøge tandlægen for professionel hjælp. Vores tandlæge i Randers oplyser, at tandlægen hjælper med at følge udviklingen i tandsættet, så du altid bliver varskoet, hvis du bør rette op på dine børstevaner eller f.eks. et for stort indtag af sodavand, slik etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Kan jeg sikre mit drikkevand

Der kan være mange bekymringer omkring sikring af dit drikkevand. Er det virkelig sikkert at drikke? Hvordan kan jeg sikre mig, at mit vand er rent og fri for forurenende stoffer? I denne artikel vil vi diskutere måder, hvorpå du kan gøre dit drikkevand sikkert til forbrug. Vi vil også give dig tips til, hvordan […]

Read More
Uncategorized

Hvorfor flere mennesker vælger at rejse alene for wellness

Fra egenomsorg til selvopdagelse, Solo Spa Retreats tilbyder en unik og transformerende oplevelse   I dagens tempofyldte verden søger folk i stigende grad måder at koble af fra hverdagens stress og jag og fokusere på deres sundhed og velvære. Solorejser er blevet en populær måde at gøre netop det på, og spaophold er et af […]

Read More
Uncategorized

Kvinder og smykker

Smykker til kvinder   Kvinder har altid haft en stor fascination af smykker og har brugt det som et udtryk for deres personlighed og stil. Derfor er der sket en stor stigning i efterspørgslen af smykker til kvinder, som kan købes til enhver anledning. Dette blogindlæg vil gennemgå trendy smykker til enhver anledning, fordelene ved […]

Read More