Sundere tænder? Sådan passer du på dem

De fleste mennesker ved godt, at de skal passe ordentligt på deres tænder. Det er nemlig ikke nogen, der vokser ud flere gange igennem vores voksenliv, da vi kun har, dem vi har. Og skulle de ske, at der opstår komplikationer i vores tandsæt, så kan det blive en utrolig dyr affære at få den rette behandling, fordi det er kompliceret at rette op på skader. Dette bringer os til meningen med dette indlæg: At undgå skader eller tandproblemer ved at forebygge med sund tandpleje.

De gode råd

Det er ikke svært at holde sine tænder sunde, det kræver blot arbejde med sine rutiner og vaner.

Hver morgen og aften skal du børste dine tænder. Børst i cirka 2 til 3 minutter, så du er sikker på, at du har tid nok til at komme rundt i hele munden.

Når du børster, så sørg for, at du kun bruger tandpasta med fluor i. Da det er fluor, som beskytter dine tænder, anbefaler vi også, at du ikke skyller munden med vand, når du er færdig med at børste tænderne. Spyt det overskydende tandpasta ud, men skyl ikke efter med vand. Den fluor, som er i din tandpasta, er med til at beskytte dine tænder og styrke dem, når den bliver i munden. Det hjælper med andre ord ikke at spytte den i håndvasken.

Når du har børstet, kan du med fordel rense med tandtråd imellem dine tænder. Når du holder mellemrummet OG dine tænder rene, forhindrer det huller.

Værd herudover opmærksom på, at sodavand, juice, saftevand og lignende har et højt indhold af sukker. Det kan føre til huller i tænderne. Desuden er drikke som sodavand, kaffe og lignende meget syreholdige. Det kan slide på tænderne og give problemer med kuldefølsomhed.

Er du bekymret for misfarvninger, så husk desuden, at kaffe, rødvin og særligt rygning misfarver dine tænder.

Gå til tandlægen for hjælp

Får du problemer med dine tænder, så husk altid at opsøge tandlægen for professionel hjælp. Vores tandlæge i Randers oplyser, at tandlægen hjælper med at følge udviklingen i tandsættet, så du altid bliver varskoet, hvis du bør rette op på dine børstevaner eller f.eks. et for stort indtag af sodavand, slik etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Coating af bil i Aarhus

God bilpleje i Aarhus: Få din bil til at skinne Er din bil ved at se slidt og mat ud? Ønsker du at give den en ny forårsfornemmelse? Så er det tid til at få den coatet og poleret. Hos God bilpleje i Aarhus er vi eksperter i at give biler nyt liv. Vi bruger […]

Read More
Uncategorized

Kan man klare sit tømrerarbejde selv, hvis man ingen erfaring har?

Når det kommer til tømrerarbejde, er der mange gør-det-selv-entusiaster, der ønsker at udføre arbejdet selv for at spare penge og måske lære en ny færdighed. Men er det virkelig muligt at håndtere tømrerarbejde alene uden nogen erfaring? Svaret er både ja og nej, afhængigt af arbejdets art og din egen smidighed med værktøj og materialer. […]

Read More
Uncategorized

Min lidenskab for projektledelse

Lidenskab er den drivende kraft bag enhver meningsfuld rejse, og for mig blev vejen mod at blive en PRINCE2 Practitioner tændt af en urokkelig ønske om at excel som projektleder. I dette blogindlæg ønsker jeg at dele min personlige rejse, årsagerne bag min brændende lidenskab for projektledelse og hvordan PRINCE2 Practitioner blev den ultimative katalysator […]

Read More