Sundere tænder? Sådan passer du på dem

De fleste mennesker ved godt, at de skal passe ordentligt på deres tænder. Det er nemlig ikke nogen, der vokser ud flere gange igennem vores voksenliv, da vi kun har, dem vi har. Og skulle de ske, at der opstår komplikationer i vores tandsæt, så kan det blive en utrolig dyr affære at få den rette behandling, fordi det er kompliceret at rette op på skader. Dette bringer os til meningen med dette indlæg: At undgå skader eller tandproblemer ved at forebygge med sund tandpleje.

De gode råd

Det er ikke svært at holde sine tænder sunde, det kræver blot arbejde med sine rutiner og vaner.

Hver morgen og aften skal du børste dine tænder. Børst i cirka 2 til 3 minutter, så du er sikker på, at du har tid nok til at komme rundt i hele munden.

Når du børster, så sørg for, at du kun bruger tandpasta med fluor i. Da det er fluor, som beskytter dine tænder, anbefaler vi også, at du ikke skyller munden med vand, når du er færdig med at børste tænderne. Spyt det overskydende tandpasta ud, men skyl ikke efter med vand. Den fluor, som er i din tandpasta, er med til at beskytte dine tænder og styrke dem, når den bliver i munden. Det hjælper med andre ord ikke at spytte den i håndvasken.

Når du har børstet, kan du med fordel rense med tandtråd imellem dine tænder. Når du holder mellemrummet OG dine tænder rene, forhindrer det huller.

Værd herudover opmærksom på, at sodavand, juice, saftevand og lignende har et højt indhold af sukker. Det kan føre til huller i tænderne. Desuden er drikke som sodavand, kaffe og lignende meget syreholdige. Det kan slide på tænderne og give problemer med kuldefølsomhed.

Er du bekymret for misfarvninger, så husk desuden, at kaffe, rødvin og særligt rygning misfarver dine tænder.

Gå til tandlægen for hjælp

Får du problemer med dine tænder, så husk altid at opsøge tandlægen for professionel hjælp. Vores tandlæge i Randers oplyser, at tandlægen hjælper med at følge udviklingen i tandsættet, så du altid bliver varskoet, hvis du bør rette op på dine børstevaner eller f.eks. et for stort indtag af sodavand, slik etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Spar penge med billige lagner

Det kan være en udfordring at finde de bedste tilbud på lagner, men det er ikke umuligt. Det første skridt er at undersøge forskellige butikker og online platforme for at sammenligne priser og kvalitet. Det er også en god idé at følge med i tilbudsaviser og tilmelde sig nyhedsbreve for at få information om aktuelle […]

Read More
Uncategorized

Malerfirma Randers: Din partner til malerprojekter i topkvalitet

Står du over for en istandsættelse eller ønsker du at puste nyt liv i dine vægge med en frisk farve? Uanset omfang og ambitioner, så er det vigtigt at have den rigtige mester til at varetage opgaven. I Randers og omegn er der ingen bedre til at transformere dit hjem eller dit kontor med professionel […]

Read More
Uncategorized

Meganisi: En skjult perle i Det Ioniske Hav

Drømmer du om en afslappende øferie væk fra folkemængderne? Så er en Meganisi rejse fra Aarhus det perfekte valg. Beliggende i Det Ioniske Hav ud for Grækenlands vestkyst, byder Meganisi på uberørt natur, krystalklart vand og en autentisk græsk atmosfære. Lad os udforske nogle af øens seværdigheder, traditioner og det skønne vejr, der gør Meganisi […]

Read More