Sådan bager du en perfekt pizza i en almindelig ovn

Hvis du vil bage pizza i en almindelig ovn, skal du være opmærksom på, at det er så godt som umuligt at lave en pizza, som smager, ligesom de gør på pizzeriaerne. Det skyldes, at ovnen ikke kan blive lige så varm som de pizzaovne, pizzeriaerne bruger. Du kan dog sagtens lave en hæderlig pizza. Bliv klogere her.

Sørg for, at ovnen er varm nok

For at bage en god pizza i en almindelig ovn, skal man først og fremmest sørge for at ovnen er varm nok. En god temperatur er omkring 220-230 grader. Når ovnen er varm, kan man forberede dejen. Samtidig er det vigtigt, at du ikke åbner lågen, imens pizzaerne er i ovnen, da den varme luft på den måde slipper ud.

Hvis du har et pizzastål, så er det en god idé at tage dette i brug. Det skyldes, at det kan blive utroligt varmt, og når du placerer pizzaen derpå, så vil du opnå en sprødere bund, end hvis du bare anvender en almindelig bageplade. Det er dog muligt at bage fornuftige pizzaer med en almindelig bageplade.

Sådan laver du pizzadejen

Der er mange forskellige opskrifter på pizzadej, men en simpel opskrift er at blande 500g mel, 7g gær, 1 teskefuld salt og 3 spiseskefulde olie sammen i en skål. Tilsæt derefter lidt efter lidt lunkent vand, indtil dejen er blød og elastisk. Lad dejen hæve i minimum 1 time og 30 minutter. 

Når dejen er færdig med at hæve, kan man begynde at forme den. Dejen kan formes enten til en rund pizza eller en firkantet pizza. Det er vigtigt at trykke dejen ud i den ønskede form, uden at du trækker i den, da det kan gøre den tynd og ikke elastisk, hvis du trækker i den. Du bør heller ikke bruge en kagerulle.

Vælg de rigtige toppings og pizzasauce

Når dejen er formet, kan man begynde at tilføje de ønskede ingredienser. En god pizzasauce kan laves ved at blende en dåse hakkede tomater med lidt hvidløg, salt og peber. Tomater, ost og evt. kød eller grøntsager kan derefter lægges ovenpå saucen.

Pizzabunden skal bages i ca. 12-15 minutter, eller indtil bunden er gylden og sprød. Det er vigtigt at holde øje med pizzaen under bageprocessen, da den hurtigt kan blive for brændt. Hvis du anvender en pizzaovn, så bør du sørge for at vende den løbende, så den ikke bliver brændt i den ene side.

Det er vigtigt at lade pizzaen køle af i et par minutter, inden den skæres og serveres, så osten ikke løber ud af pizzaen. En god pizza er en, der er sprød i bunden, saftig i midten, og med de ønskede ingredienser på toppen. Der er mange måder at variere pizzaen på, og det er vigtigt at eksperimentere med forskellige ingredienser og bage-teknikker for at finde sin egen favoritpizza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jobcenter

Arbejdscomputer – Hvorfor det er vigtigt at vælge den rigtige

En arbejdscomputer er noget, der kan virke som en lille ting, men som faktisk har stor betydning, når det kommer til din arbejdsdag. Du bruger den både til at skrive beskeder, sende mails, og til at udføre dit arbejde, så derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige arbejdscomputer. I denne blog vil vi […]

Read More
Jobcenter

Hvad er den bedste erhvervstelefoni?

Det kan være svært at træffe beslutningen om at investere i et telefonanlæg til virksomheder. Der findes mange forskellige muligheder, og det kan være svært at vide, hvilken løsning der er den rigtige for din virksomhed. I denne vejledning vil vi beskrive de forskellige typer af telefonisystemer til virksomheder og hjælpe dig med at beslutte, […]

Read More
Jobcenter

FASTE STJERNER OG STJERNEBILLEDER

I århundreder har mennesker set på stjernerne for at få vejledning. I dette blogindlæg vil vi udforske historien og betydningen af nogle af de mest kendte faste stjerner og konstellationer. Den Store Vogn, også kendt som Ursa Major, er et af de mest genkendelige stjernebilleder på nattehimlen. Den ligger i nord og er en del […]

Read More