Så meget må du tjene på aktier om året

I princippet er der ikke en grænse for hvor meget du må tjene på aktier om året, men der kan være nogle fordele i ikke at tjene “for meget” på aktier i et givent år. I denne artikel kommer vi netop ind på aktieskatter og lignende i Danmark.

“Tjene” penge på aktier?

Først er det vigtigt at få defineret, hvad vi mener, når vi snakker om at tjene penge på aktier. Hvis du åbner din portefølje, så kan du se, at du har flere penge, end hvad du satte ind. Problemet her er bare, at det er markedsværdien af dine investeringer. Du har ikke tjent noget, før du har solgt det. Du skal derfor heller ikke (som udgangspunkt) betale skat, indtil du har solgt dine aktier, som forhåbentlig er steget siden du købte dem.

Eksempel

Du køber aktier til en værdi af 100 kroner. Disse stiger til 200 kroner i år 2. Din fortjeneste er 100 kroner, og du skal betale skat af disse 100 kroner. Skattesatsen er på 27% af de første 56.500 kroner (2021), og så er det 42% af resten. Der kan være en fordel i at holde sig på under de 56.500 kroner.

Hvad med bitcoin skat?

Det er lidt nemmere at beregne skatten på aktier end på bitcoin, hvorfor mange enten regner forkert eller undlader at prøve på at regne på det. Uanset hvilken gruppe man er i, så er det ikke en smart ting. Derfor bør man anvende et værktøj til at udregne skatten på bitcoin. Klik her for at gå til hjemmesiden, hvor du også kan finde et værktøj til udregninger. I princippet kan man sagtens lave alle de nødvendige udregninger med Excel, men det er bare besværligt, hvis der er tale om mange forskellige transaktioner på tværs af en masse forskellige børser (exchanges på fagsprog).

 

Vi håber på at du er blevet klogere på aktieskatten og bitcoinskatterne i Danmark. Hvis du har kommentarer, så kan du skrive dem under denne artikel, hvis der stadigvæk er åbent for kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Spar penge med billige lagner

Det kan være en udfordring at finde de bedste tilbud på lagner, men det er ikke umuligt. Det første skridt er at undersøge forskellige butikker og online platforme for at sammenligne priser og kvalitet. Det er også en god idé at følge med i tilbudsaviser og tilmelde sig nyhedsbreve for at få information om aktuelle […]

Read More
Uncategorized

Malerfirma Randers: Din partner til malerprojekter i topkvalitet

Står du over for en istandsættelse eller ønsker du at puste nyt liv i dine vægge med en frisk farve? Uanset omfang og ambitioner, så er det vigtigt at have den rigtige mester til at varetage opgaven. I Randers og omegn er der ingen bedre til at transformere dit hjem eller dit kontor med professionel […]

Read More
Uncategorized

Meganisi: En skjult perle i Det Ioniske Hav

Drømmer du om en afslappende øferie væk fra folkemængderne? Så er en Meganisi rejse fra Aarhus det perfekte valg. Beliggende i Det Ioniske Hav ud for Grækenlands vestkyst, byder Meganisi på uberørt natur, krystalklart vand og en autentisk græsk atmosfære. Lad os udforske nogle af øens seværdigheder, traditioner og det skønne vejr, der gør Meganisi […]

Read More