Så meget må du tjene på aktier om året

I princippet er der ikke en grænse for hvor meget du må tjene på aktier om året, men der kan være nogle fordele i ikke at tjene “for meget” på aktier i et givent år. I denne artikel kommer vi netop ind på aktieskatter og lignende i Danmark.

“Tjene” penge på aktier?

Først er det vigtigt at få defineret, hvad vi mener, når vi snakker om at tjene penge på aktier. Hvis du åbner din portefølje, så kan du se, at du har flere penge, end hvad du satte ind. Problemet her er bare, at det er markedsværdien af dine investeringer. Du har ikke tjent noget, før du har solgt det. Du skal derfor heller ikke (som udgangspunkt) betale skat, indtil du har solgt dine aktier, som forhåbentlig er steget siden du købte dem.

Eksempel

Du køber aktier til en værdi af 100 kroner. Disse stiger til 200 kroner i år 2. Din fortjeneste er 100 kroner, og du skal betale skat af disse 100 kroner. Skattesatsen er på 27% af de første 56.500 kroner (2021), og så er det 42% af resten. Der kan være en fordel i at holde sig på under de 56.500 kroner.

Hvad med bitcoin skat?

Det er lidt nemmere at beregne skatten på aktier end på bitcoin, hvorfor mange enten regner forkert eller undlader at prøve på at regne på det. Uanset hvilken gruppe man er i, så er det ikke en smart ting. Derfor bør man anvende et værktøj til at udregne skatten på bitcoin. Klik her for at gå til hjemmesiden, hvor du også kan finde et værktøj til udregninger. I princippet kan man sagtens lave alle de nødvendige udregninger med Excel, men det er bare besværligt, hvis der er tale om mange forskellige transaktioner på tværs af en masse forskellige børser (exchanges på fagsprog).

 

Vi håber på at du er blevet klogere på aktieskatten og bitcoinskatterne i Danmark. Hvis du har kommentarer, så kan du skrive dem under denne artikel, hvis der stadigvæk er åbent for kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Find dit perfekte look

Kostumer er ikke kun for børn og helligdage. Kvinder i alle aldre kan finde glæde og sjov ved at klæde sig ud i forskellige temaer, uanset om det er til en fest, en begivenhed eller bare fordi det er sjovt. Uanset om du ønsker at forvandle dig til en eventyrprinsesse, en superhelt eller en ikonisk […]

Read More
Uncategorized

Den bedste varmepumpe er den, der passer til dine behov.

Der er ikke et endegyldigt svar på dette spørgsmål, da den bedste varmepumpe for dig afhænger af dine specifikke behov og præferencer. Generelt er varmepumper dog et godt valg til opvarmning og køling i hjemmet, da de er energieffektive og kan hjælpe med at reducere dit CO2-aftryk. Hvis du leder efter en miljøvenlig opvarmnings- og […]

Read More
Uncategorized

Coating af bil i Aarhus

God bilpleje i Aarhus: Få din bil til at skinne Er din bil ved at se slidt og mat ud? Ønsker du at give den en ny forårsfornemmelse? Så er det tid til at få den coatet og poleret. Hos God bilpleje i Aarhus er vi eksperter i at give biler nyt liv. Vi bruger […]

Read More