Så meget må du tjene på aktier om året

I princippet er der ikke en grænse for hvor meget du må tjene på aktier om året, men der kan være nogle fordele i ikke at tjene “for meget” på aktier i et givent år. I denne artikel kommer vi netop ind på aktieskatter og lignende i Danmark.

“Tjene” penge på aktier?

Først er det vigtigt at få defineret, hvad vi mener, når vi snakker om at tjene penge på aktier. Hvis du åbner din portefølje, så kan du se, at du har flere penge, end hvad du satte ind. Problemet her er bare, at det er markedsværdien af dine investeringer. Du har ikke tjent noget, før du har solgt det. Du skal derfor heller ikke (som udgangspunkt) betale skat, indtil du har solgt dine aktier, som forhåbentlig er steget siden du købte dem.

Eksempel

Du køber aktier til en værdi af 100 kroner. Disse stiger til 200 kroner i år 2. Din fortjeneste er 100 kroner, og du skal betale skat af disse 100 kroner. Skattesatsen er på 27% af de første 56.500 kroner (2021), og så er det 42% af resten. Der kan være en fordel i at holde sig på under de 56.500 kroner.

Hvad med bitcoin skat?

Det er lidt nemmere at beregne skatten på aktier end på bitcoin, hvorfor mange enten regner forkert eller undlader at prøve på at regne på det. Uanset hvilken gruppe man er i, så er det ikke en smart ting. Derfor bør man anvende et værktøj til at udregne skatten på bitcoin. Klik her for at gå til hjemmesiden, hvor du også kan finde et værktøj til udregninger. I princippet kan man sagtens lave alle de nødvendige udregninger med Excel, men det er bare besværligt, hvis der er tale om mange forskellige transaktioner på tværs af en masse forskellige børser (exchanges på fagsprog).

 

Vi håber på at du er blevet klogere på aktieskatten og bitcoinskatterne i Danmark. Hvis du har kommentarer, så kan du skrive dem under denne artikel, hvis der stadigvæk er åbent for kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Uncategorized

True Cloudz – det nikotinfrie alternativ til vandpibetobak

Vandpiber er hyggelige at samle sig omkring, men det har ikke altid været for alle. Nikotinen i tobakken er nemlig en udfordring for alle dem, som ikke har en tolerance eller bare ikke kan lide effekten. Dette har holdt mange mennesker fra vandpiben førhen, som har valgt andre grunde til at samles med vennerne, slappe […]

Read More
Uncategorized

Her finder du det bedste sommmerferie-vejr

Hvis du er på udkig efter garanteret sommersol, skal du ikke lede længere! Vi har samlet en liste over de bedste europæiske destinationer med sommervejr. Fra Spanien til Italien, Grækenland til Portugal – vi har de varmeste steder på kontinentet. Så pak dine tasker og gør dig klar til uforglemmeligt ferievejr! Spanien Spanien er et […]

Read More
Uncategorized

Et godt udvalg af læder kontorstole til dit kontor

Hvis du er på markedet for en ny kontorstol, spekulerer du måske på, om læder er det rigtige valg. Det kan trods alt være dyrere end andre materialer. Men der er mange fordele ved at vælge kontorstole i læder, som kan gøre dem til den bedste løsning til dine behov. I dette blogindlæg vil vi […]

Read More