Så meget må du tjene på aktier om året

I princippet er der ikke en grænse for hvor meget du må tjene på aktier om året, men der kan være nogle fordele i ikke at tjene “for meget” på aktier i et givent år. I denne artikel kommer vi netop ind på aktieskatter og lignende i Danmark.

“Tjene” penge på aktier?

Først er det vigtigt at få defineret, hvad vi mener, når vi snakker om at tjene penge på aktier. Hvis du åbner din portefølje, så kan du se, at du har flere penge, end hvad du satte ind. Problemet her er bare, at det er markedsværdien af dine investeringer. Du har ikke tjent noget, før du har solgt det. Du skal derfor heller ikke (som udgangspunkt) betale skat, indtil du har solgt dine aktier, som forhåbentlig er steget siden du købte dem.

Eksempel

Du køber aktier til en værdi af 100 kroner. Disse stiger til 200 kroner i år 2. Din fortjeneste er 100 kroner, og du skal betale skat af disse 100 kroner. Skattesatsen er på 27% af de første 56.500 kroner (2021), og så er det 42% af resten. Der kan være en fordel i at holde sig på under de 56.500 kroner.

Hvad med bitcoin skat?

Det er lidt nemmere at beregne skatten på aktier end på bitcoin, hvorfor mange enten regner forkert eller undlader at prøve på at regne på det. Uanset hvilken gruppe man er i, så er det ikke en smart ting. Derfor bør man anvende et værktøj til at udregne skatten på bitcoin. Klik her for at gå til hjemmesiden, hvor du også kan finde et værktøj til udregninger. I princippet kan man sagtens lave alle de nødvendige udregninger med Excel, men det er bare besværligt, hvis der er tale om mange forskellige transaktioner på tværs af en masse forskellige børser (exchanges på fagsprog).

 

Vi håber på at du er blevet klogere på aktieskatten og bitcoinskatterne i Danmark. Hvis du har kommentarer, så kan du skrive dem under denne artikel, hvis der stadigvæk er åbent for kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Kan jeg sikre mit drikkevand

Der kan være mange bekymringer omkring sikring af dit drikkevand. Er det virkelig sikkert at drikke? Hvordan kan jeg sikre mig, at mit vand er rent og fri for forurenende stoffer? I denne artikel vil vi diskutere måder, hvorpå du kan gøre dit drikkevand sikkert til forbrug. Vi vil også give dig tips til, hvordan […]

Read More
Uncategorized

Hvorfor flere mennesker vælger at rejse alene for wellness

Fra egenomsorg til selvopdagelse, Solo Spa Retreats tilbyder en unik og transformerende oplevelse   I dagens tempofyldte verden søger folk i stigende grad måder at koble af fra hverdagens stress og jag og fokusere på deres sundhed og velvære. Solorejser er blevet en populær måde at gøre netop det på, og spaophold er et af […]

Read More
Uncategorized

Kvinder og smykker

Smykker til kvinder   Kvinder har altid haft en stor fascination af smykker og har brugt det som et udtryk for deres personlighed og stil. Derfor er der sket en stor stigning i efterspørgslen af smykker til kvinder, som kan købes til enhver anledning. Dette blogindlæg vil gennemgå trendy smykker til enhver anledning, fordelene ved […]

Read More