Så meget må du tjene på aktier om året

I princippet er der ikke en grænse for hvor meget du må tjene på aktier om året, men der kan være nogle fordele i ikke at tjene “for meget” på aktier i et givent år. I denne artikel kommer vi netop ind på aktieskatter og lignende i Danmark.

“Tjene” penge på aktier?

Først er det vigtigt at få defineret, hvad vi mener, når vi snakker om at tjene penge på aktier. Hvis du åbner din portefølje, så kan du se, at du har flere penge, end hvad du satte ind. Problemet her er bare, at det er markedsværdien af dine investeringer. Du har ikke tjent noget, før du har solgt det. Du skal derfor heller ikke (som udgangspunkt) betale skat, indtil du har solgt dine aktier, som forhåbentlig er steget siden du købte dem.

Eksempel

Du køber aktier til en værdi af 100 kroner. Disse stiger til 200 kroner i år 2. Din fortjeneste er 100 kroner, og du skal betale skat af disse 100 kroner. Skattesatsen er på 27% af de første 56.500 kroner (2021), og så er det 42% af resten. Der kan være en fordel i at holde sig på under de 56.500 kroner.

Hvad med bitcoin skat?

Det er lidt nemmere at beregne skatten på aktier end på bitcoin, hvorfor mange enten regner forkert eller undlader at prøve på at regne på det. Uanset hvilken gruppe man er i, så er det ikke en smart ting. Derfor bør man anvende et værktøj til at udregne skatten på bitcoin. Klik her for at gå til hjemmesiden, hvor du også kan finde et værktøj til udregninger. I princippet kan man sagtens lave alle de nødvendige udregninger med Excel, men det er bare besværligt, hvis der er tale om mange forskellige transaktioner på tværs af en masse forskellige børser (exchanges på fagsprog).

 

Vi håber på at du er blevet klogere på aktieskatten og bitcoinskatterne i Danmark. Hvis du har kommentarer, så kan du skrive dem under denne artikel, hvis der stadigvæk er åbent for kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Uncategorized

Sådan vælger du den rigtige dyne til dig og din seng

Når det drejer sig om at få en god nats søvn, er det en af de vigtigste ting at vælge det rigtige sengeudstyr. Dyner og puder er to af de vigtigste dele af sengen, så det er vigtigt at vælge med omtanke. I denne artikel vil vi nævne, hvad du skal tænke på, når du […]

Read More
Uncategorized

Landbrugsrådgivning i nordvestjylland

Nordvestjylland er et smukt sted, og det er hjemsted for mange landmænd. Hvis du er en af dem, eller hvis du overvejer at blive landmand, har du brug for landbrugsrådgivning. Det er her, Fjordland kommer ind i billedet. Fjordland er en virksomhed, der tilbyder landbrugsrådgivning til landmænd i Nordvestjylland. I dette blogindlæg vil vi fortælle […]

Read More
Uncategorized

Tips til at finde en babysitter online

At finde en babysitter kan være en vanskelig opgave. Du vil gerne være sikker på, at du overlader dit barn i gode hænder, men du vil heller ikke bruge timer på nettet på at sortere profiler. I dette blogindlæg vil vi diskutere tips til at finde en babysitter online! Vi vil give dig råd om, […]

Read More