Lækkerier i haven

En af de ting, mange husker fra haven i deres barndomshjem, er, om der var frugttræer og bærbuske eller ej. Mange husker at være klistret ind i saft fra forskellige afgrøder og have pletter på tøjet efter det. Men dem, der har oplevet det, har i de fleste tilfælde gode minder om det. Det bliver en ting, familien samles om, og snakker om i flere år efter.

Så hvis du har en have, som du skal have fyldt ud med lækre og sunde snacks, så overvej et frugttræ eller en bærbusk. Du vil takke dig selv for det, og børnene vil synes, det er fedt.

Alt godt fra haven til spisebordet

Det er meget individuelt, om man er mest til frugt eller bær. Nogle vil mene, at frugt kan bruges til flere ting, men at bær kun kan bruges til bagværk. Og det er ikke nødvendigvis sikkert. Begge dele kan bruges i lækre retter og salater. Især æbler er gode til at give sødme eller syre alt efter sorten, og eksempelvis gråsten æbletræer bærer guld i den forbindelse. Og hvem elsker ikke en god æblekage med flødeskum og makroner i?
Det er også bedst for miljøet at spise frugt og grønt, der er i sæson, men man kan nu alligevel godt få lyst til nogle lækre kirsebær om vinteren. Det er også meget normalt at få kirsebærsauce på sin risalamande til jul, selvom de bestemt ikke er i sæson der. Men bærene kan fryses ned og tøs op efter behov og kan nemt bruges til en hjemmelavet kirsebærsauce. Og hvis man elsker jul, kan det jo spises hele året rundt.
Der findes et hav af opskrifter med både bær og frugter, og hvis man er lidt kreativ, kan man selv opfinde en ny. Men ellers er det også lækkert bare at spise direkte fra buksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Uncategorized

True Cloudz – det nikotinfrie alternativ til vandpibetobak

Vandpiber er hyggelige at samle sig omkring, men det har ikke altid været for alle. Nikotinen i tobakken er nemlig en udfordring for alle dem, som ikke har en tolerance eller bare ikke kan lide effekten. Dette har holdt mange mennesker fra vandpiben førhen, som har valgt andre grunde til at samles med vennerne, slappe […]

Read More
Uncategorized

Her finder du det bedste sommmerferie-vejr

Hvis du er på udkig efter garanteret sommersol, skal du ikke lede længere! Vi har samlet en liste over de bedste europæiske destinationer med sommervejr. Fra Spanien til Italien, Grækenland til Portugal – vi har de varmeste steder på kontinentet. Så pak dine tasker og gør dig klar til uforglemmeligt ferievejr! Spanien Spanien er et […]

Read More
Uncategorized

Et godt udvalg af læder kontorstole til dit kontor

Hvis du er på markedet for en ny kontorstol, spekulerer du måske på, om læder er det rigtige valg. Det kan trods alt være dyrere end andre materialer. Men der er mange fordele ved at vælge kontorstole i læder, som kan gøre dem til den bedste løsning til dine behov. I dette blogindlæg vil vi […]

Read More