Lækkerier i haven

En af de ting, mange husker fra haven i deres barndomshjem, er, om der var frugttræer og bærbuske eller ej. Mange husker at være klistret ind i saft fra forskellige afgrøder og have pletter på tøjet efter det. Men dem, der har oplevet det, har i de fleste tilfælde gode minder om det. Det bliver en ting, familien samles om, og snakker om i flere år efter.

Så hvis du har en have, som du skal have fyldt ud med lækre og sunde snacks, så overvej et frugttræ eller en bærbusk. Du vil takke dig selv for det, og børnene vil synes, det er fedt.

Alt godt fra haven til spisebordet

Det er meget individuelt, om man er mest til frugt eller bær. Nogle vil mene, at frugt kan bruges til flere ting, men at bær kun kan bruges til bagværk. Og det er ikke nødvendigvis sikkert. Begge dele kan bruges i lækre retter og salater. Især æbler er gode til at give sødme eller syre alt efter sorten, og eksempelvis gråsten æbletræer bærer guld i den forbindelse. Og hvem elsker ikke en god æblekage med flødeskum og makroner i?
Det er også bedst for miljøet at spise frugt og grønt, der er i sæson, men man kan nu alligevel godt få lyst til nogle lækre kirsebær om vinteren. Det er også meget normalt at få kirsebærsauce på sin risalamande til jul, selvom de bestemt ikke er i sæson der. Men bærene kan fryses ned og tøs op efter behov og kan nemt bruges til en hjemmelavet kirsebærsauce. Og hvis man elsker jul, kan det jo spises hele året rundt.
Der findes et hav af opskrifter med både bær og frugter, og hvis man er lidt kreativ, kan man selv opfinde en ny. Men ellers er det også lækkert bare at spise direkte fra buksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Coating af bil i Aarhus

God bilpleje i Aarhus: Få din bil til at skinne Er din bil ved at se slidt og mat ud? Ønsker du at give den en ny forårsfornemmelse? Så er det tid til at få den coatet og poleret. Hos God bilpleje i Aarhus er vi eksperter i at give biler nyt liv. Vi bruger […]

Read More
Uncategorized

Kan man klare sit tømrerarbejde selv, hvis man ingen erfaring har?

Når det kommer til tømrerarbejde, er der mange gør-det-selv-entusiaster, der ønsker at udføre arbejdet selv for at spare penge og måske lære en ny færdighed. Men er det virkelig muligt at håndtere tømrerarbejde alene uden nogen erfaring? Svaret er både ja og nej, afhængigt af arbejdets art og din egen smidighed med værktøj og materialer. […]

Read More
Uncategorized

Min lidenskab for projektledelse

Lidenskab er den drivende kraft bag enhver meningsfuld rejse, og for mig blev vejen mod at blive en PRINCE2 Practitioner tændt af en urokkelig ønske om at excel som projektleder. I dette blogindlæg ønsker jeg at dele min personlige rejse, årsagerne bag min brændende lidenskab for projektledelse og hvordan PRINCE2 Practitioner blev den ultimative katalysator […]

Read More