Lækkerier i haven

En af de ting, mange husker fra haven i deres barndomshjem, er, om der var frugttræer og bærbuske eller ej. Mange husker at være klistret ind i saft fra forskellige afgrøder og have pletter på tøjet efter det. Men dem, der har oplevet det, har i de fleste tilfælde gode minder om det. Det bliver en ting, familien samles om, og snakker om i flere år efter.

Så hvis du har en have, som du skal have fyldt ud med lækre og sunde snacks, så overvej et frugttræ eller en bærbusk. Du vil takke dig selv for det, og børnene vil synes, det er fedt.

Alt godt fra haven til spisebordet

Det er meget individuelt, om man er mest til frugt eller bær. Nogle vil mene, at frugt kan bruges til flere ting, men at bær kun kan bruges til bagværk. Og det er ikke nødvendigvis sikkert. Begge dele kan bruges i lækre retter og salater. Især æbler er gode til at give sødme eller syre alt efter sorten, og eksempelvis gråsten æbletræer bærer guld i den forbindelse. Og hvem elsker ikke en god æblekage med flødeskum og makroner i?
Det er også bedst for miljøet at spise frugt og grønt, der er i sæson, men man kan nu alligevel godt få lyst til nogle lækre kirsebær om vinteren. Det er også meget normalt at få kirsebærsauce på sin risalamande til jul, selvom de bestemt ikke er i sæson der. Men bærene kan fryses ned og tøs op efter behov og kan nemt bruges til en hjemmelavet kirsebærsauce. Og hvis man elsker jul, kan det jo spises hele året rundt.
Der findes et hav af opskrifter med både bær og frugter, og hvis man er lidt kreativ, kan man selv opfinde en ny. Men ellers er det også lækkert bare at spise direkte fra buksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Hvilke årgange betragtes som de bedste for champagne og hvorfor?

Champagne er ikke bare en drik, det er oftest et symbol på fejring, elegance og luksus. Ikke alle champagner er skabt ens, og bag hver flaske ligger en historie om omhyggeligt håndværk og særlige årgange. I denne artikel kan du læse om champagneårgange og hvilke årgange der betragtes som de bedste, og hvorfor de er […]

Read More
Uncategorized

Lækre Paranødder – Nemme at Bestille Online

Paranødden har en unik smag og er fyldt med sundhedsgivende egenskaber. Den er en god kilde til antioxidanter, mineraler og sunde fedtsyrer. At inkludere paranødder i kosten kan bidrage til et stærkere immunforsvar. Paranødden er også kendt for at være en kilde til selen, hvilket kan gavne skjoldbruskkirtlen. Nyd paranødder som en del af en […]

Read More
Uncategorized

Hvad skal du bruge en tote-bag til? – Praktiske anvendelser og fordele

Har du nogensinde overvejet at bruge en tote-bag? En tote-bag er en alsidig taske, der kan bruges til en række forskellige formål. Den er let at bære rundt på og kan rumme alt fra dagligvarer til bøger og elektronik. En af de største fordele ved en tote-bag er dens holdbarhed og genanvendelighed. I modsætning til […]

Read More