Invester i en varmepumpe og spar penge fremadrettet

Ønsker du at effektivisere driftsøkonomien i dit hjem, og har du ikke adgang til fjernvarme eller naturgas, så er varmepumpen oftest det bedste alternativ. Uanset om du bruger olie, pillefyr, el-varme eller andet, så er jordvarme eller en luft til vand varmepumpe et rigtig godt alternativ.

En miljøvenlig opvarmning

Varmepumper er et af de mest miljøvenlige opvarmninger, som i dag er tilgængelig på markedet. Den bruger nemlig den varme, som naturen selv har skabt, enten via jorden eller den omkringliggende luft, og omdanner dette til varme vi kan bruge i vores bolig.

Varmen kan fås fra forskellige typer at varmepumper. Princippet bag varmepumperne er ret beset det samme. I dag, findes der tre store typer, som er dem som folk plejer at købe.

  • Jordvarme
  • Luft til vand
  • Luft til luft

Forskellige krav

For at kunne bruge bestemte typer af en varmepumpe, er der dog visse krav som skal overholdes. Dette varierer lidt alt efter hvilken varmepumpe type du skal købe.

Med jordvarme og en luft til vand varmepumpe vil det kræve at du har plads til inde delen i dit hus. Med jordvarme kræver det desuden samt at du også har plads til at have jordvarmeslanger installeret på din grund. Læs mere om etablering af jordvarme.

Har man allerede fjernvarme eller naturgas, vil der ikke ligge den store besparelse. Man kan altid tage et kig på en luft til luft varmepumpe, da den er et rigtig godt og billigt supplement, til den der allerede har et varmesystem, ellers anbefaler vi en luft til luft varmepumpe til sommerhuset.

Hvor meget sparer du?

Spørgsmålet ovenover, er det som man oftest vil stille sig selv. Det har nemlig stor betydning, da det kan være en dyr investering man skal ud i. Der er heller ikke noget endeligt facit, da ens situation varierer meget.

Ved et hus, som er godt isoleret, så kan jordvarme være en god løsning, men dette er en investering i den dyre ende. Rundt omkring på internettet findes der også adskillige beregnere, og har kan du finde frem til hvor meget du vil kunne spare alt efter valg af varmepumpe og andre parametre.

Resultat fra en beregner, kan så sammenlignes med ens nuværende forbrug, og derud fra kan du beregne du besparelse. Når har lavet dine udregning, så bliv ikke overrasket, hvis tallene viser at du sparer mange penge. I visse tilfælde, er det nemlig helt op til 50%, hvilket betyder at u

Få tilskud til din varmepumpe

Det er muligt at kunne få et tilskud, hvis du vælger at investere i en varmepumpe.

Regeringen der var i spidsen af landet, i 2010, indførte dette indskud, da de ønskede at belønne de forskellige husstande, som aktivt ønskede at fjerne størstedelen af deres energiforbrug. Sidenhen er det blevet forlænget i forskellige former.

For at finde ud af hvor stort et tilskud du kan få, skal du gå ind på Energistyrelsen hjemmeside og finde det. Beløbet afhænger typisk af, hvor meget energi du sparer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Uncategorized

True Cloudz – det nikotinfrie alternativ til vandpibetobak

Vandpiber er hyggelige at samle sig omkring, men det har ikke altid været for alle. Nikotinen i tobakken er nemlig en udfordring for alle dem, som ikke har en tolerance eller bare ikke kan lide effekten. Dette har holdt mange mennesker fra vandpiben førhen, som har valgt andre grunde til at samles med vennerne, slappe […]

Read More
Uncategorized

Her finder du det bedste sommmerferie-vejr

Hvis du er på udkig efter garanteret sommersol, skal du ikke lede længere! Vi har samlet en liste over de bedste europæiske destinationer med sommervejr. Fra Spanien til Italien, Grækenland til Portugal – vi har de varmeste steder på kontinentet. Så pak dine tasker og gør dig klar til uforglemmeligt ferievejr! Spanien Spanien er et […]

Read More
Uncategorized

Et godt udvalg af læder kontorstole til dit kontor

Hvis du er på markedet for en ny kontorstol, spekulerer du måske på, om læder er det rigtige valg. Det kan trods alt være dyrere end andre materialer. Men der er mange fordele ved at vælge kontorstole i læder, som kan gøre dem til den bedste løsning til dine behov. I dette blogindlæg vil vi […]

Read More