Invester i en varmepumpe og spar penge fremadrettet

Ønsker du at effektivisere driftsøkonomien i dit hjem, og har du ikke adgang til fjernvarme eller naturgas, så er varmepumpen oftest det bedste alternativ. Uanset om du bruger olie, pillefyr, el-varme eller andet, så er jordvarme eller en luft til vand varmepumpe et rigtig godt alternativ.

En miljøvenlig opvarmning

Varmepumper er et af de mest miljøvenlige opvarmninger, som i dag er tilgængelig på markedet. Den bruger nemlig den varme, som naturen selv har skabt, enten via jorden eller den omkringliggende luft, og omdanner dette til varme vi kan bruge i vores bolig.

Varmen kan fås fra forskellige typer at varmepumper. Princippet bag varmepumperne er ret beset det samme. I dag, findes der tre store typer, som er dem som folk plejer at købe.

  • Jordvarme
  • Luft til vand
  • Luft til luft

Forskellige krav

For at kunne bruge bestemte typer af en varmepumpe, er der dog visse krav som skal overholdes. Dette varierer lidt alt efter hvilken varmepumpe type du skal købe.

Med jordvarme og en luft til vand varmepumpe vil det kræve at du har plads til inde delen i dit hus. Med jordvarme kræver det desuden samt at du også har plads til at have jordvarmeslanger installeret på din grund. Læs mere om etablering af jordvarme.

Har man allerede fjernvarme eller naturgas, vil der ikke ligge den store besparelse. Man kan altid tage et kig på en luft til luft varmepumpe, da den er et rigtig godt og billigt supplement, til den der allerede har et varmesystem, ellers anbefaler vi en luft til luft varmepumpe til sommerhuset.

Hvor meget sparer du?

Spørgsmålet ovenover, er det som man oftest vil stille sig selv. Det har nemlig stor betydning, da det kan være en dyr investering man skal ud i. Der er heller ikke noget endeligt facit, da ens situation varierer meget.

Ved et hus, som er godt isoleret, så kan jordvarme være en god løsning, men dette er en investering i den dyre ende. Rundt omkring på internettet findes der også adskillige beregnere, og har kan du finde frem til hvor meget du vil kunne spare alt efter valg af varmepumpe og andre parametre.

Resultat fra en beregner, kan så sammenlignes med ens nuværende forbrug, og derud fra kan du beregne du besparelse. Når har lavet dine udregning, så bliv ikke overrasket, hvis tallene viser at du sparer mange penge. I visse tilfælde, er det nemlig helt op til 50%, hvilket betyder at u

Få tilskud til din varmepumpe

Det er muligt at kunne få et tilskud, hvis du vælger at investere i en varmepumpe.

Regeringen der var i spidsen af landet, i 2010, indførte dette indskud, da de ønskede at belønne de forskellige husstande, som aktivt ønskede at fjerne størstedelen af deres energiforbrug. Sidenhen er det blevet forlænget i forskellige former.

For at finde ud af hvor stort et tilskud du kan få, skal du gå ind på Energistyrelsen hjemmeside og finde det. Beløbet afhænger typisk af, hvor meget energi du sparer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Kan jeg sikre mit drikkevand

Der kan være mange bekymringer omkring sikring af dit drikkevand. Er det virkelig sikkert at drikke? Hvordan kan jeg sikre mig, at mit vand er rent og fri for forurenende stoffer? I denne artikel vil vi diskutere måder, hvorpå du kan gøre dit drikkevand sikkert til forbrug. Vi vil også give dig tips til, hvordan […]

Read More
Uncategorized

Hvorfor flere mennesker vælger at rejse alene for wellness

Fra egenomsorg til selvopdagelse, Solo Spa Retreats tilbyder en unik og transformerende oplevelse   I dagens tempofyldte verden søger folk i stigende grad måder at koble af fra hverdagens stress og jag og fokusere på deres sundhed og velvære. Solorejser er blevet en populær måde at gøre netop det på, og spaophold er et af […]

Read More
Uncategorized

Kvinder og smykker

Smykker til kvinder   Kvinder har altid haft en stor fascination af smykker og har brugt det som et udtryk for deres personlighed og stil. Derfor er der sket en stor stigning i efterspørgslen af smykker til kvinder, som kan købes til enhver anledning. Dette blogindlæg vil gennemgå trendy smykker til enhver anledning, fordelene ved […]

Read More