Invester i en varmepumpe og spar penge fremadrettet

Ønsker du at effektivisere driftsøkonomien i dit hjem, og har du ikke adgang til fjernvarme eller naturgas, så er varmepumpen oftest det bedste alternativ. Uanset om du bruger olie, pillefyr, el-varme eller andet, så er jordvarme eller en luft til vand varmepumpe et rigtig godt alternativ.

En miljøvenlig opvarmning

Varmepumper er et af de mest miljøvenlige opvarmninger, som i dag er tilgængelig på markedet. Den bruger nemlig den varme, som naturen selv har skabt, enten via jorden eller den omkringliggende luft, og omdanner dette til varme vi kan bruge i vores bolig.

Varmen kan fås fra forskellige typer at varmepumper. Princippet bag varmepumperne er ret beset det samme. I dag, findes der tre store typer, som er dem som folk plejer at købe.

  • Jordvarme
  • Luft til vand
  • Luft til luft

Forskellige krav

For at kunne bruge bestemte typer af en varmepumpe, er der dog visse krav som skal overholdes. Dette varierer lidt alt efter hvilken varmepumpe type du skal købe.

Med jordvarme og en luft til vand varmepumpe vil det kræve at du har plads til inde delen i dit hus. Med jordvarme kræver det desuden samt at du også har plads til at have jordvarmeslanger installeret på din grund. Læs mere om etablering af jordvarme.

Har man allerede fjernvarme eller naturgas, vil der ikke ligge den store besparelse. Man kan altid tage et kig på en luft til luft varmepumpe, da den er et rigtig godt og billigt supplement, til den der allerede har et varmesystem, ellers anbefaler vi en luft til luft varmepumpe til sommerhuset.

Hvor meget sparer du?

Spørgsmålet ovenover, er det som man oftest vil stille sig selv. Det har nemlig stor betydning, da det kan være en dyr investering man skal ud i. Der er heller ikke noget endeligt facit, da ens situation varierer meget.

Ved et hus, som er godt isoleret, så kan jordvarme være en god løsning, men dette er en investering i den dyre ende. Rundt omkring på internettet findes der også adskillige beregnere, og har kan du finde frem til hvor meget du vil kunne spare alt efter valg af varmepumpe og andre parametre.

Resultat fra en beregner, kan så sammenlignes med ens nuværende forbrug, og derud fra kan du beregne du besparelse. Når har lavet dine udregning, så bliv ikke overrasket, hvis tallene viser at du sparer mange penge. I visse tilfælde, er det nemlig helt op til 50%, hvilket betyder at u

Få tilskud til din varmepumpe

Det er muligt at kunne få et tilskud, hvis du vælger at investere i en varmepumpe.

Regeringen der var i spidsen af landet, i 2010, indførte dette indskud, da de ønskede at belønne de forskellige husstande, som aktivt ønskede at fjerne størstedelen af deres energiforbrug. Sidenhen er det blevet forlænget i forskellige former.

For at finde ud af hvor stort et tilskud du kan få, skal du gå ind på Energistyrelsen hjemmeside og finde det. Beløbet afhænger typisk af, hvor meget energi du sparer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Sådan Skaber Du en Julelys-historie i Din Have

Jul er den tid på året, hvor magi og fortællinger fylder vores hjerter. Og hvad kan være mere magisk end at forvandle sin egen have til en lysende julefortælling? Med lidt kreativitet og de rette lys kan du skabe en eventyrlig atmosfære lige uden for din dør. Valg af Tema Din have kan fortælle enhver […]

Read More
Uncategorized

Hvordan hyrer du den perfekte, eksterne programmør til din virksomhed?

Når du søger efter en ekstern programmør, vil du sikkert gerne finde den, som passer til din virksomheds behov og krav. Der er flere faktorer, du bør overveje, når du vil hyre en ekstern programmør. Du skal tage højde for programmørens ekspertise, tidligere erfaringer og teknologifærdigheder. Det kan være en udfordrende og tidskrævende opgave at […]

Read More
Uncategorized

Fjernvarme i Hvidovre

Primo VVS i Hvidovre tilbyder fjernvarmeinstallationer som en effektiv og bæredygtig løsning til opvarmning af boliger og virksomheder. Fjernvarme er anerkendt for sin miljøvenlighed og økonomi, og Primo VVS’s ekspertise inden for dette område gør dem til en foretrukken partner for dem, der ønsker at integrere denne energikilde i deres ejendomme. Fjernvarme Hvidovre udnytter varme, […]

Read More