Disse krav stiller A-kassen ved ledighed

Er du snart færdiguddannet og har du styr på jobsituationen? Bare rolig, det er helt ok ikke at have et job, i det øjeblik man er færdig. Til gengæld er det en god idé at være medlem af en a-kasse, da det er dem der både kan hjælpe dig økonomisk under ledigheden, men også med at finde et job. Dog stiller de en række krav til dig som medlem.

Den rigtige a-kasse til dig

Inden vi når til a-kassens krav til dig, kan vi kigge på dine krav til en a-kasse. Der findes en lang række brancher, og de fleste a-kasser er specialiseret inden for et overordnet felt. Det betyder at ikke alle a-kasser passer til dig, men det betyder også at den der gør, vil vide mest om dit felt og din uddannelse. Du kan bruge a kasse finderen, til at finde den a-kasse der passer dig bedst.

Et års medlemskab

For at få ret til dagpenge, skal du have været medlem af en a-kasse i minimum ét år. Det vil sige at du skal melde dig ind i god tid, inden du bliver færdiguddannet. Finder du senere hen en anden a-kasse, som du bedre kan lide, kan du flytte din anciennitet over til den nye a-kasse. Spørg din a-kasse for hjælp.

A-kassens krav

For at få ret til dagpenge, skal du naturligvis være aktiv jobsøgende. Det betyder at du skal være tilmeldt jobcentret, du skal minimum søge to jobs om ugen, og du skal generelt være til rådighed for både a-kasse og jobcenter. Er du ikke nyuddannet, kan der også være en række krav til din indkomst, og hvor mange timer du har arbejdet. Der er forskel på, om man er deltids- eller fuldtidsforsikret.  Dette kan du undersøge nærmere med din a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jobcenter

Arbejdsløs i Viborg Kommune

Er man på arbejdsmarkedet, vil man på et eller andet tidspunkt stifte bekendtskab med fyringer. Uanset om det i første omgang er dig selv det går ud over, eller andre, er det altid skræmmende at skulle bekymre sig om, hvorvidt man måske står til at miste sit job. Heldigvis behøves man ikke at være på […]

Read More