Bliv en bedre forælder ved at afsætte tid til dig selv

Det er faktisk ikke nødvendigvis egoistisk at afsætte tid til dig selv – uden børn. Tværtimod kan det gøre dig til en bedre forælder, fordi du kan vende tilbage til ungerne med fornyet energi. Her er nogle tips til, hvordan du kan afsætte skøn kvalitetstid til dig selv.

 

“Kvalitetstid til mig selv? Hvad er det overhovedet?” Sådan kan mange forældre godt have det, for når børn først bliver en del af livet, kommer meget uundgåeligt til at handle om dem. Både når de er til stede, og når de ikke er, tager de plads i éns bevidsthed og beskæftiger éns tanker.

 

Ikke desto mindre kan det være gavnligt for alle parter, at du øver dig i at give plads til dine egne behov indimellem. Kvalitetstid til dig selv kan nemlig være en super måde, hvorpå du kan få genopladt batterierne og vende stærkere, gladere og sjovere tilbage.

Skab børnefri oaser

Det kan være utrolig velgørende at skabe nogle børnefri oaser her og dér. For mange er det om aftenen, når børnene er blevet puttet, og man har lidt tid for sig selv. Det kan også være om morgenen, før børnene skal vækkes. Selvom du måske er træt, kan det være en god idé at forsøge at få lidt ud af alenetiden. Undgå at forsvinde ind i telefonen, men prøv at være til stede her og nu. Hvad har du brug for? En god kop kaffe? At læse i en bog? At bruge lidt tid på en hobby?

Øv dig i at glemme dem – bare et øjeblik

Én af udfordringerne ved at være forælder er, at det er svært at glemme børnene. Det lyder måske som en god ting, men det kan faktisk være drænende. Det betyder nemlig, at vi ofte bekymrer os om børnene, selv når de ikke er til stede, og vi kunne have brugt tiden på at opfylde nogle af vores egne behov.

 

Du kan derfor med fordel øve dig i at glemme børnene, bare for et øjeblik. Mind dig selv om, at bekymringer bare er tanker, og at de faktisk ikke gør til eller fra. Det er altså helt fint indimellem at tænke på andre ting – for eksempel dig selv, dine drømme, behov og ønsker.

Hvad med kærligheden?

Måske er det kærligheden, du længe har forsømt? Så kan det være, at din alenetid skal bruges på én af de mange online platforme for dating. På https://www.scor.dk/ kan du finde alle slags dates lige fra de søde og uskyldige til de mere pikante og spicy. 

 

Det kan være en skøn måde at få lidt liv og gnist ind i hverdagen på, og denne livsgnist kan nemt vise sig som godt humør, når du så tager forælderhatten på igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

annonce

Malerarbejde i Frederikshavn: Hvordan Vælger Du den Bedste Malermester?

Et friskt lag maling kan gøre underværker for dit hjem. Uanset om det er indvendigt eller udvendigt malerarbejde, kan en dygtig maler forny dit hjem og give det et helt nyt liv. Men hvordan vælger man den rette malermester? Først og fremmest bør du sikre dig, at maleren har de rette færdigheder, erfaring og professionalisme. […]

Read More
annonce

Entreprenørskab i Skive: Successtrategier og Udfordringer

I hjertet af Midtjylland ligger den dynamiske by Skive, et sted hvor iværksætterånden blomstrer, og entreprenørskabet tager nye højder. For den ambitiøse entreprenør kan Skive være et land af muligheder, men også et landskab bestrøet med udfordringer. I denne kontekst har en virksomhed som Brejner Have & Anlæg markeret sig som en kvalitetsbevidst entreprenør, og […]

Read More
annonce

Kloakproblemer og Løsninger: Hvordan Nordjyske Kloakmestre Gør en Forskel

Når det kommer til kloakproblemer, er der ingen som gør en forskel som Nordjyske Kloakmestre, som firmaet Bette Bo. Titlen på vores artikel i dag er “Kloakproblemer og Løsninger: Hvordan Nordjyske Kloakmestre Gør en Forskel”. Læs videre for at udforske netop dette. Hvis du har oplevet kloakproblemer, ved du, hvor frustrerende det kan være. Det […]

Read More