Bliv en bedre forælder ved at afsætte tid til dig selv

Det er faktisk ikke nødvendigvis egoistisk at afsætte tid til dig selv – uden børn. Tværtimod kan det gøre dig til en bedre forælder, fordi du kan vende tilbage til ungerne med fornyet energi. Her er nogle tips til, hvordan du kan afsætte skøn kvalitetstid til dig selv.

 

“Kvalitetstid til mig selv? Hvad er det overhovedet?” Sådan kan mange forældre godt have det, for når børn først bliver en del af livet, kommer meget uundgåeligt til at handle om dem. Både når de er til stede, og når de ikke er, tager de plads i éns bevidsthed og beskæftiger éns tanker.

 

Ikke desto mindre kan det være gavnligt for alle parter, at du øver dig i at give plads til dine egne behov indimellem. Kvalitetstid til dig selv kan nemlig være en super måde, hvorpå du kan få genopladt batterierne og vende stærkere, gladere og sjovere tilbage.

Skab børnefri oaser

Det kan være utrolig velgørende at skabe nogle børnefri oaser her og dér. For mange er det om aftenen, når børnene er blevet puttet, og man har lidt tid for sig selv. Det kan også være om morgenen, før børnene skal vækkes. Selvom du måske er træt, kan det være en god idé at forsøge at få lidt ud af alenetiden. Undgå at forsvinde ind i telefonen, men prøv at være til stede her og nu. Hvad har du brug for? En god kop kaffe? At læse i en bog? At bruge lidt tid på en hobby?

Øv dig i at glemme dem – bare et øjeblik

Én af udfordringerne ved at være forælder er, at det er svært at glemme børnene. Det lyder måske som en god ting, men det kan faktisk være drænende. Det betyder nemlig, at vi ofte bekymrer os om børnene, selv når de ikke er til stede, og vi kunne have brugt tiden på at opfylde nogle af vores egne behov.

 

Du kan derfor med fordel øve dig i at glemme børnene, bare for et øjeblik. Mind dig selv om, at bekymringer bare er tanker, og at de faktisk ikke gør til eller fra. Det er altså helt fint indimellem at tænke på andre ting – for eksempel dig selv, dine drømme, behov og ønsker.

Hvad med kærligheden?

Måske er det kærligheden, du længe har forsømt? Så kan det være, at din alenetid skal bruges på én af de mange online platforme for dating. På https://www.scor.dk/ kan du finde alle slags dates lige fra de søde og uskyldige til de mere pikante og spicy. 

 

Det kan være en skøn måde at få lidt liv og gnist ind i hverdagen på, og denne livsgnist kan nemt vise sig som godt humør, når du så tager forælderhatten på igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

annonce

5 gode grunde til at din bil bør have et bakkamera

At køre bil kan være spændende og sjovt, men det kan også være farligt. Ulykker kan ske på et splitsekund, og det er vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler for at mindske risikoen for dem. En af de bedste måder at forbedre sikkerheden i din bil er ved at installere et bakkamera. Her er 5 […]

Read More
annonce

Sådan finder du kærligheden i Viborg

Det kan være udfordrende at finde kærligheden, uanset hvor man befinder sig – og desværre er Viborg ikke nogen undtagelse. Så hvordan får man lige fat i hende eller ham dér den søde? Vi har samlet en lille håndfuld idéer, der forhåbentlig gør det nemmere.   Kærlighed og kildevand, det er noget, de fleste af […]

Read More
annonce

Campingplads i Silkeborg – Oplev naturens skønhed og aktive ferieoplevelser

Silkeborg er en by beliggende midt i det jyske landskab og omgivet af skove, søer og floder. Det er det perfekte sted for naturelskere og aktive feriegæster. Campingpladsen, Bryrup Camping, i Silkeborg ligger midt i denne fantastiske natur og er en populær destination for dem, der ønsker at nyde naturens skønhed og samtidig få mulighed […]

Read More