Vil du købe bolig til dit barn? Vær opmærksom på reglerne

Så er tiden kommet, hvor ungerne skal flyve fra reden. Måske skal de studere, måske skal de arbejde. Under alle omstændigheder har de brug for et sted at bo, og med tidens store mangel på studieboliger, kan et forældrekøb være den helt rigtige løsning for dig og dit barn. Men der er flere ting, du skal sætte dig ind i, før du overvejer et forældrekøb. Der er nemlig mange forældrekøb regler.

Hvad er et forældrekøb?

Et forældrekøb kan være en rigtig god investering, når I skal finde en bolig til jeres barn. Et forældrekøb betyder, at forældrene køber for eksempel en lejlighed og så efterfølgende lejer den ud til barnet. I det tilfælde kan forældrene sætte huslejen så lavt, som loven tillader det, og det kan særligt være en god idé i de større byer, hvor der ofte er stor rift om boligerne, og priserne skyder i vejret.

Forældrekøb regler

Men før I bestemmer jer for at købe en bolig til jeres barn, er det vigtigt at have godt styr på de forældrekøb regler, der er. Særligt skattemæssigt er der nogle ting, I skal være opmærksomme på. 

Når du laver et forældrekøb, bliver du rent juridisk udlejer. Det vil sige, at du driver en udlejningsvirksomhed. Det betyder, at du bliver beskattet af indkomsten på huslejen, men det gode er, at du også kan trække alle driftsudgifter fra i skat. Det gælder blandt andet, hvis der skal laves reparationer på lejligheden og på el- vand- og varmeforbruget.

Men det er ikke alt, du skal være opmærksom på. Det er ikke alle boliger, det er tilladt at købe som forældrekøb. Der er for eksempel flere andelsforeninger, som ikke tillader, at du køber boligen som forældrekøb. Derfor er det meget vigtigt, at du undersøger forældrekøb regler grundigt, før du køber.

Skatteregler

Der er rigtig mange fordele ved at lave et forældrekøb. Men der er også ulemper. Du ved ikke, hvordan boligmarkedet udvikler sig, og du kan ikke være sikker på en fortjeneste, når I engang skal af med lejligheden igen. Du skal som udlejningsvirksomhed også hæfte for vedligehold af lejligheden, så I skal regne med en ekstra månedlig udgift.

Som udlejningsvirksomhed træder der også særlige skatteregler i kraft. Du skal nemlig betale skat af huslejeindtægten. Når du laver et forældrekøb, er der forskellige måder, du kan organisere din udlejningsvirksomhed på. Der er tre muligheder:

Det er vigtigt, at du tager aktivt stilling til, hvilken skattemodel, du vil benytte.

Virker det uoverskueligt?

Det behøver det ikke at være for dig. Hos Nem Advokat hjælper vi gerne med at skabe det overblik, du har brug for, når du skal foretage et forældrekøb. For 6.995 kroner inklusive moms hjælper vi dig hele vejen i mål med dit forældrekøb. Vi hjælper med alle de dokumenter, du skal have styr på, som for eksempel lejekontrakt, købsaftale og skøde, så du kan fokusere på at finde den helt rigtige bolig til dit barn. Vi glæder os til at høre fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Borger

NYC rejseguide til din ferie

New York City er en af ​​de mest fascinerende og dynamiske byer i verden. Det er et sted, hvor kultur, arkitektur, shopping og madoplevelser blander sig for at skabe et uforglemmeligt besøgssted. Fra det pulserende Times Square til de mange museer og parker, der fylder gaderne; New York har noget for enhver smag. I denne […]

Read More
Borger

De bedste naturoplevelser i Jylland

Disse tre naturoplevelser er blot en smagsprøve på alle de ting, Jylland har at byde på – både naturmæssigt og kulturelt. Vadehavet Når man taler om naturoplevelser i Jylland, skal du selvfølgelig tage et besøg på den berømte Vadehavet. Det er et yderst specielt naturområde, der spænder over store dele af Jyllands vestkyst. Her kan […]

Read More
Borger

Ferien er et godt tidspunkt til at genbruge!

Når feriesæsonen nærmer sig, vil mange af os tilbringe mere tid hjemme hos familie og venner. Dette er den perfekte lejlighed til at komme af med haveaffald, opbevaret pap, affald osv. De danske genbrugspladser er gode for miljøet, og sortering af affald er med til at redde vores planet. Så før du smager på den […]

Read More