Det skal du vide, før du starter en podcast

1. Beslut dig for, hvad din podcast skal handle om

Din podcast kan handle om alt det, der interesserer dig, og som du tror, at andre mennesker vil have lyst til at lytte til. Men det er en god idé at vælge et emne, som du brænder for, fordi du skal bevare begejstringen for dit program på lang sigt. Det er også nyttigt at vælge et emne, der har nok dybde til at kunne holde til flere episoder.

 

2. Vælg en medvært

Hvis du planlægger at starte en podcast sammen med en anden person, er det vigtigt at vælge en person, som du kommer godt ud af det med, og som deler din vision for showet. I kommer til at bruge meget tid sammen på at optage og redigere, så det er vigtigt, at I har et godt arbejdsforhold .

 

3. Vælg et format

Der er mange forskellige måder at formatere en podcast på, så du skal beslutte, hvad der vil fungere bedst for dit program. Du kan vælge et traditionelt interviewformat, eller du kan vælge noget mere let og konverserende. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for, at det er noget, som du er fortrolig med, og som vil holde dine lyttere engagerede.

 

4. Invester i godt udstyr

Hvis du vil producere en podcast af høj kvalitet, skal du investere i optage- og redigeringsudstyr af god kvalitet. Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt – der findes masser af muligheder til overkommelige priser – men det er vigtigt at få noget, der kan producere klar lyd. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, er der masser af online-vejledninger, der kan hjælpe dig med at vælge det rigtige udstyr til dine behov.

 

5. Find et roligt optagelsesrum

Du skal finde et sted til at optage din podcast, hvor der er rimeligt stille og med minimal baggrundsstøj. Hvis du optager derhjemme, skal du forsøge at finde et rum, hvor du kan lukke døren og minimere støj udefra. Hvis du optager på et kontor, skal du forsøge at finde et rum, der ligger væk fra den travle hverdag i hovedarbejdsområdet.

 

6. Sørg for, at du har en stærk internetforbindelse

En stærk internetforbindelse er afgørende for podcasting, da det er med til at sikre en klar lydkvalitet. Hvis du optager eksternt, skal du sikre dig, at alle involverede har en god forbindelse, inden du starter optagelsen.

 

Husk at du kan lære meget af her går det godt serie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uncategorized

Mangler du opbevaringsplads i hjemmet?

Er du flyttet ind i en ny bolig, men har oplevet at der er et stort problem – du mangler nemlig opbevaringsplads – så er du bestemt ikke den eneste. Der er mange boliger og lejligheder som, modsat gamle dage, ikke bliver født med indbyggede opbevaringsløsninger.    Dette kan være et stort problem, hvis du […]

Read More
Uncategorized

Hvad er de mest almindelige fejl i autostole?

At have en autostol er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte dit barn, men mange forældre begår fejl, når de bruger dem.  En autostol til dit barn skal passe til dets alder, højde og vægt. klik for at læse mere og få vores anbefalinger om de bedste autostole til dig […]

Read More
Uncategorized

Viborg interesserer sig for deres sundhed

Mange mennesker tager for givet de sundhedsfremmende fordele, der er forbundet med massage. Dette er en skam, da massage har mange potentielle fordele for din sundhed. I denne artikel vil vi gennemgå 10 af disse sundhedsfremmende fordele ved massage. Massage Viborg er aktuelt for dig, der bor i- eller omkring Viborg. 1. Massage kan bidrage […]

Read More