Cykelferie for begyndere: Sådan kommer I afsted

Hvad end der er tale om en forlænget weekend for to voksne eller det er hele familiens sommerferie, så er ferie på cykel en fantastisk måde at opleve den danske natur på. Cyklen giver en frihed til at udforske omgivelserne som er svær at matche for andre transportformer.

Danmark er generelt et cykelvenligt land. Der er gode cykelstier langs landevejene, og der er faktisk gjort meget for, at man kan opleve hele landet fra sin bedste side, når man vælger at tage cyklen. Infrastrukturen er i top, og vores flade terræn gør det overkommeligt for selv de mindste, så hele familien kan komme afsted på cykelferie sammen.

Hvis I ikke før har givet jer i kast med denne ferieform, så er der nogle ting, I skal overveje før I springer i sadlen og drager afsted. Læs med her, og blive klogere på, hvordan du sikrer dig, at jeres første cykelferie bliver en succes.

Hvem skal med på ferien?

Det er vigtigt, at I tænker over, hvem der skal med på turen inden I planlægger jeres cykelferie. To voksne vil alene kunne klare både længere distancer og hårdere terræn end tilfældet vil være, hvis der er et par mindre børn med på slæb. Hvis I har børn med på turen, så vælg en rute, der tilgodeser dem. Børn har behov for flere pauser, så vælg en rute, der gør det til en god oplevelse for dem, og som samtidig holder dem væk fra den værste biltrafik. Det vil også nedsætte nedsætte stressniveauet hos de voksne.

Hvor langt skal I?

Når I har tænkt over den fysiske formåen hos turens deltagere, så planlæg en rute, der svarer hertil. Hvis man er to voksne i god form og med en aktiv livstil, så det kan være, at I finder det interessant, at vælge en udfordrende, lang rute, som gør det ud for lige dele motion og ferie. Har I børn med på slæb, så vælg en kortere rute, hvor I ikke skal tilbringe hele dagen på cyklen, men også gør plads til leg og svinkeærinder.

Hvor starter turen?

Det er nærliggende, at jeres første cykelferie skal foregå i relativ nærhed af jeres hjemmeadresse. Så har I altid mulighed for at søge mod trygge rammer, hvis vejret ikke arter sig som forventet eller hvis I skulle have glemt teltet i garagen. Det kan både være en fordel og en ulempe at lade cykelferien tage sig udgangspunkt i familiens eget hjem. Måske har I allerede udforsket lokalområdet til ukendelighed eller måske bor I ikke det mest inspirerende sted i landet – men faktisk vil I nok opdage, at man ikke skal søge ret langt væk fra hjemmet før man kan få naturoplevelser, som ikke ligner dem man er vant til.

Hvis I har mod på det, så kan I også vælge at lade turen tage sig udgangspunkt et helt andet sted i landet. Det vil uden tvivl give jer en anden oplevelse, men vil også kræve, at jeres familie er den eventyrlystne slags. Husk, at det er en god ide at tage bilen, hvis rutens er planlagt til at starte langt væk fra jeres hjem.

Hvor skal I overnatte?

Tænk over, hvilken type cykelferie I ønsker at drage på. Det står jer frit for, om I ønsker at overnatte i telt under åben himmel, på vandrehjem eller indlogere jer på egnes gode hoteller. Alle former for overnatning kan give mening, og er mest et spørgsmål om, hvilken ferie I ønsker jer.

Det er vigtigt at I planlægger overnatningssteder fra start af ferien, så I kan pakke rigtigt. Overnatning i telt kræver en del mere oppakning end en blød kontinentalseng på hotel. Tænk over, om I gider slæbe et tungt 5-mands telt, hvis I også har planlagt en lang rute.

Har du en egnet cykel til ferien?

En cykel, som passer til den tur I har planlagt, er en forudsætning, hvis I skal lykkes med jeres første cykelferie. Der er ikke noget værre end at komme afsted på en cykel med tynde racerhjul, hvis turen går over mange grusstier med løst underlag eller en cykel med hård sadel, hvis I har planlagt en lang rute, som kræver mange timer i træk på cyklen. Så tænk over, om du er nødt til at investere i en ny cykel inden I drager afsted. Der findes turcykler, som er designet specifikt til den slags lange ture med varierende underlag og tung oppakning, men hvis I ikke skal på den helt lange tur, kan en citybike i god kvalitet sagtens være nok til at klare strabadserne. På Bikeland.dk kan du finde et bredt udvalg af både touringcykler og citybikes til hele familien, så I kan få en god oplevelse med jeres første cykelferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Borger

Når skægkræet invaderer: En borgerguide til forebyggelse og bekæmpelse

Når skægkræet invaderer: En borgerguide til forebyggelse og bekæmpelse Skægkræet: Den ubudne gæst i moderne hjem Når man nævner skægkræ, tænker mange straks på de sølvglinsende små kryb, der lister sig frem i de stille timer. Men faktisk er skægkræ og sølvfisk to forskellige arter, selvom de ofte bliver forvekslet. For mange boligejere, lejere og andelshavere […]

Read More
Borger

Rejser med børn: Sådan planlægger du en stressfri familieferie

At rejse med børn kan være en fantastisk oplevelse, men det kan også være udfordrende at holde styr på alt og sikre, at både børn og voksne har en stressfri ferie. I denne artikel vil vi give dig nogle værdifulde tips til at planlægge en stressfri familieferie, der vil skabe gode minder for alle. 1. […]

Read More
Borger

En rejse gennem navnet Harald

Harald den Store var en dansk konge, der regerede i Vikingetiden. Han er kendt for at have forenet Danmark og Norge under sit styre. Vikingernes æra var præget af deres ekspansion og erobringer i hele Europa. De var kendt for deres søfarende færdigheder og deres frygtindgydende angreb på kysterne. Under Harald den Store’s regeringstid fandt […]

Read More