Bliv klogere på, hvem du bør stemme på til folketingsvalget

I Danmark er der demokrati. Nærmere bestemt er der repræsentativt demokrati, og det betyder, at du som vælger skal stemme hvert fjerde år til folketingsvalget. Det er ikke svært at finde ud af, hvornår der er blevet udskrevet valg. Statsministeren når næsten lige at annoncere det. Herefter er der valgplakater på alle gader og stræder. Politikerne og deres mange medhjælpere er også ude med alt fra morgenmad til balloner i forsøget på at vinde din stemme.

Derfor er der rigeligt med forslag til, hvem du bør stemme på. Men hvordan vælger du så den rette folketingskandidat? Det kan du læse mere om i det følgende.

Ens kernesager

Hvis du tror, at du kan finde en kandidat, som du er fuldt ud enig med, bliver du højest sandsynligt skuffet. Der er mange politiske punkter, og derfor er det også en næsten umuligt opgave at finde en kandidat, som du slet ikke er uenig med.

I stedet bør du finde ud af, hvad der er allervigtigst for dig, når det kommer til Danmarks nutid og fremtid. Når du er afklaret med det, kan du bedre gå ud og finde en kandidat, som du er enig med på de punkter.

Derfor er det også bedst at fokusere på kandidatens kernesager. Det er her, hvor kandidaten lægger mest af sin energi.

Find ud af, hvad kandidaten synes

Så snart folketingsvalget er blevet udskrevet, bliver du som vælger bombarderet med politiske holdninger fra både højre og venstre. Derfor kan det også være svært at navigere i, hvad den enkelte politiker mener.

Derfor kan det være en god idé at læse vedkommendes egne ord. Dem kan du ofte finde på kandidatens partis hjemmeside.

På den måde kan du i ro og mag læse, hvad den enkelte kandidat står for. Det vil gøre det nemmere for dig at finde én, som du er nogenlunde enig med.

Derudover bør du også finde kandidatens plan for, hvordan vedkommende vil realisere sine kernesager. På den måde kan du finde ud af, om kandidatens valgløfter også er realistiske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Borger

Ferien er et godt tidspunkt til at genbruge!

Når feriesæsonen nærmer sig, vil mange af os tilbringe mere tid hjemme hos familie og venner. Dette er den perfekte lejlighed til at komme af med haveaffald, opbevaret pap, affald osv. De danske genbrugspladser er gode for miljøet, og sortering af affald er med til at redde vores planet. Så før du smager på den […]

Read More
Borger

Hvor kan man synge i kor?

Du kan synge i kor i stort set hele Danmark. Næsten uanset hvor du befinder dig i landet, er der gode chancer for, at der er et kor i nærheden, som du kan melde dig ind i. De fleste amatørkor er klar med åbne arme over for alle, som har en interesse i at være […]

Read More
Borger

Hvornår er det Black Friday?

Black Friday er den dag efter Thanksgiving, hvor mange butikker har store rabatter. Rabatterne kan være på op til 90%! Black Friday er også en god tid til at købe julegaver, da mange butikker har gode tilbud. Hvornår er Black Friday? Black Friday falder altid den fjerde fredag i november. I 2020 er datoen den […]

Read More